Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Ειδική γραμματεία υδάτων

Μετεωρολογικός σταθμός

Χάρτης Natura 2000

Διαβούλευση για την θεσμοθέτηση του Βελανιδοδάσους ως προστατευόμενο τοπίο από τον Φορέα Διαχείρισης στον Δήμο Ξηρομέρου

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων διοργάνωσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου στις 16 Δεκεμβρίου 2019 ανοιχτή διαβούλευση της Ειδικής Έκθεσης για την πρόταση θεσμοθέτησης του «Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου» ως Προστατευόμενο Τοπίο, με την ευγενική φιλοξενία του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Η Ειδική Έκθεση αποτελεί πόνημα της άτυπης Επιτροπής που συνέστησε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων και αποτελείται από ακαδημαϊκούς, στελέχη της δημοσίας διοίκησης όσο και επιστήμονες εγνωσμένου κύρους. Στην ανοιχτή διαβούλευση που στόχο είχε την τελική διαμόρφωση της Ειδικής Έκθεσης η οποία θα σταλεί στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για έγκριση καθώς και στον αιρετό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για έκφραση γνώμης, κλήθηκαν οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου καθώς και τα Δασαρχεία Αμφιλοχίας, Μεσολογγίου, Αγρινίου λόγω της διοικητικής και χωρικής τους αρμοδιότητας εντός του οριοθετημένου Βελανιδοδάσους.

Μετά τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του Προέδρου του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. κ. Φώτη Περγαντή τον λόγο έλαβε ο Συντονιστής του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. κ. Γιάννης Σελιμάς ο οποίος και εισηγήθηκε το αντικείμενο της διαβούλευσης ενώ αργότερα την Ειδική Έκθεση παρουσίασε ο Δρ. Δασολόγος ΑΠΘ κ. Κώστας Μαντζανάς ενώ την οριοθέτηση του δάσους η καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νατάσα Παντέρα. Στην συνέχεια και μετά από διαλογική συζήτηση τόσων των μελών της επιτροπής όσο και των καλεσμένων η Επιτροπή κατέληξε στο τελικό κείμενο όπου και θα προωθηθεί αρμοδίως για την θεσμοθέτηση του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου ως προστατευόμενο τοπίο με πολλαπλά οφέλη τόσο για το δάσος όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.

 

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla