Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Ευρωπαϊκή γιορτή των Πουλιών 2015

Η «Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International, που υλοποιείται εδώ και 21 χρόνια με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από 40 χώρες. Το θέμα της διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά. Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου συμμετέχοντας στη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών 2015» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, συνδιοργανώνει με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας 2ήμερο ενημέρωσης των μαθητών του 1ου γυμνάσιου Μεσολογγίου για τα μεταναστευτικά πουλιά.

 

1) Την Πέμπτη 01/10/2015 οι μαθητές της 3ης τάξης του γυμνασίου θα παρακολουθήσουν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Π. Μεσολογγίου Ημερίδα με τίτλο:

«Τα μεταναστευτικά πουλιά: Η περίπτωση των Αργυροπελεκάνων στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου»

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα μετά την παρατήρηση Αργυροπελεκάνων και της ορνιθοπανίδας στην περιοχή της Δυτικής Κλείσοβας με κιάλια και τηλεσκόπια συνοδεία εκπαιδευτικών και στελεχών του Φορέα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 Περγαντής Φώτης, Βιολόγος, Msc., Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
 Παπαθανασίου Σπύρος, Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • «Πρόγραμμα παρακολούθησης για τους Πελεκάνους στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου(αποτελέσματα, δυσκολίες, προτάσεις βελτιστοποίησης, ιδιαίτερα περιστατικά κ.α δράσεις.)» Κασβίκης Γιάννης, Περιβαλλοντολόγος – M.Sc Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Υπεύθυνος Τμήματος Επόπτευσης – Φύλαξης και Εφαρμογών Διαχείρισης Φορέα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
  • «Οριοσήμανση, Παρακολούθηση και Φύλαξη αποικιών αργυροπελεκάνων», Καρπούζης Γιώργος, Πρόεδρος Κυνηγητικού Συλλόγου, Ανάδοχος Έργου: «Όριοσήμανση, Παρακολούθηση και Φύλαξη αποικιών αργυροπελεκάνων».

 

2) Την Παρασκευή 02/10/2015 οι μαθητές της 1ης και της 2ας γυμνασίου θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ορνιθοπανίδα της περιοχής.

 

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla