Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Let's do it Greece: Καθαρισμός Κλείσοβας 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Μεσολόγγι, την Κυριακή 17 Απριλίου, η δράση Καθαρισμού της Κλείσοβας που διοργανώθηκε στα πλαίσια της εθελοντικής διοργάνωσης «Let’s do it Greece». Για την διεξαγωγή της δράσης της οποίας τον συντονισμό είχε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, συνεργάστηκαν η εθελοντική ομάδα  «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου», η άτυπη ομάδα πολιτών  «Saltsinistas» και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το σύνθημα το έδωσε και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέχοντας πληροφόρηση και υλικό για την δράση, οι «Saltsinistas» δημιούργησαν την αφίσα και το video της πρόσκλησης ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου μαζί με τους Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου μερίμνησαν για την συλλογή του μεγάλου αριθμού αδρανών υλικών που υπήρχαν στο δασάκι της Κλείσοβας, από τον Δήμο Μεσολογγίου, πριν την έναρξη της δράσης. Αρκετοί από τους εθελοντές θέλοντας να δώσουν  το μήνυμα της μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ποδηλάτου το πρωί της Κυριακής για να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με τα ποδήλατα τους.

Συνολικά συλλέχθηκαν περισσότερες από 50 σακούλες απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και αρκετά αδρανή υλικά, λάστιχα κτλ. Η  δράση, στην οποία παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά Χριστίνα, έκλεισε με  ορνιθοπαρατήρηση με τηλεσκόπια και κιάλια από το Παρατηρητήριο του Φ.Δ./Λ.Μ. καθώς και πληροφόρηση των εθελοντών από τους κ. Κασβίκη Γιάννη (Υπεύθυνος του Τμήματος Επόπτευσης- Φύλαξης & Εφαρμογών Διαχείρισης) και κ. Νούλα Νικόλαο (I.BA Caretaker Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας & εθελοντής του Φ.Δ/Λ.Μ) για την σημασία του καθαρού  περιβάλλοντος τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα υπόλοιπα είδη πανίδας & χλωρίδας του Εθνικού Πάρκου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές και φορείς που συμμετείχαν και προσβλέπουμε στην ανανέωση του ραντεβού μας για το «Let ‘s do it 2017».

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla