Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις 2014

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ολοκληρώθηκε στην περιοχή μας με επιτυχία το πρόγραμμα «Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών» που έλαβε χώρα στις 19 Ιανουαρίου. Οι εθελοντές της Ορνιθολογικής Εταιρίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (κ. Κασβίκης & κ. Παλαιός) κάλυψαν τις εκτάσεις του Εθνικού Πάρκου με σκοπό την συνολική καταγραφή της ορνιθοπανίδας μας.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές της περιοχής, οι οποίοι βοηθούν σ' αυτό το δύσκολο έργο του Φορέα Διαχείρισης και προχώρησαν την επομένη της λήξης των Μεσοχειμωνιάτικων, όπως και εντοπίστηκε, σε επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου Αργυροπελεκάνου αλλά και έγκαιρης αποστολής του στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριων ζώων (ANIMA).

Να θυμίσουμε ότι ο Αργυροπελεκάνος (Pelecanus Crispus), αποτελεί σπάνιο είδος σύμφωνα με την οδηγία 2009/147 EK και αναπαράγεται μετά από αρκετά χρόνια στην περιοχή του Μεσολογγίου (Λιμνοθάλασσα Κλείσοβας) πάνω σε μικρές νησίδες, θετικό δείγμα της καλής οικολογικής ισορροπίας του Εθνικού Πάρκου.

Σ' αυτό έχουμε συμβάλει όλοι και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε!!!! 

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla