Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων ( ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ) σε συλλόγους του Ορεινού Θέρμου για το Παναιτωλικό όρος


Μετά την ψήφιση του νόμου 4519/20-2-2018 που εντάσσει σχεδόν όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000 του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Οζερός, Αμβρακία, Τριχωνίδα, Ακαρνανικά, Αράκυνθο, Παναιτωλικό) στην χωρική αρμοδιότητα του μετανομαζόμενου Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, ο ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων αυτών των περιοχών σχετικά με την σημασία αυτής της ένταξης, τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης και την επιδίωξη του για συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο προστασίας της φύσης και της βιοποικιλότητας των περιοχών του δικτύου.
Στην προσπάθεια αυτή τους καλοκαιρινούς μήνες στελέχη της διοίκησης-διεύθυνσης  του ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ παρευρέθηκαν και μίλησαν σε εκδηλώσεις συλλόγων του ορεινού Θέρμου σχετικά με το όρος Παναιτωλικό.
Έτσι ο Πρόεδρος του ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ κύριος Φώτης Περγαντής μίλησε για την «Σημασία της Φύσης για τον Άνθρωπο» στην εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Χαλικιωτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» μετά από πρόσκληση του Προέδρου του κ. Ρισβά Αθανάσιου, στις 18 Αυγούστου στο Χαλίκι Θέρμου Τριχωνίδας παρουσία Χαλικιωτών από όλη την Ελλάδα που παρευρίσκονταν για το ετήσιο αντάμωμα αλλά και του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Γρομητσάρη Χρήστου, του ιερέα κ. Κωνσταντίνου Ρισβά , του Δασονόμου Θέρμου κ Σάββα Αυγέρη, καθώς και του δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Κωστακόπουλου. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ τόνισε την σημασία ευαισθητοποίησης των κατοίκων σχετικά με την περιοχή Natura 2000 του Παναιτωλικού όρους, την προστασία χλωρίδας και πανίδας της περιοχής καθώς και την εμπέδωση ενός προτύπου ανάπτυξης φιλικού στο περιβάλλον.

Σε αντίστοιχη εκδήλωση στις 4 Αυγούστου στην «Γιορτή του Βουνού και του Φεγγαριού» στην  περιοχή Κάρμα Διάσελο που διοργάνωσαν Σύλλογοι του Ορεινού Θέρμου μετά  από πρόσκληση του Συλλόγου Αργυροπηγαδιτών και του Προέδρου του κ. Βασίλη  Κωνσταντινίδη  ο κύριος Γιάννης Σελιμάς, Συντονιστής του ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ μίλησε με θέμα «Η προοπτική προστασίας & διαχείρισης της περιοχής Natura 2000 από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων». Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο προστατευταίο αντικείμενο  της περιοχής Natura καθώς αυτή αποτελεί Ειδική Ζώνη Διατήρησης και είναι σημαντική για τους οικότοπους και τα είδη αγρίας ζωής που διαθέτει αλλά και στις αρμοδιότητες του ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Μαραγιάννης Κώστας, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αργυρού Πηγαδίου κ. Γιάννης Τσόλκας.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σε συνεργασία με τους Δήμους στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των κατοίκων σχετικά με την διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού σε αυτές τις περιοχές.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla