Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού της Πανελλαδικής Εκστρατείας "Let's do it Greece" 2018

Για μια ακόμη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε στα πλαίσια της Εθελοντικής Δράσης και της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού της Πανελλαδικής Εκστρατείας "Let's do it Greece", με την δράση «Δημιουργία Ξύλινων Πινακίδων με μηνύματα ευαισθητοποίησης απο μαθητές δημοτικών σχολείων και τοποθέτηση τους στο Δάσος του Φράξου».

Οι μαθητές της 6ης τάξης του 1ο Δ.Σ. Κατοχής και του 2ο Δ.Σ. Νεοχωρίου, αρχικά ευαισθητοποιήθηκαν, μέσα από ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, ως προς την ανάγκη προστασίας των δασών και της διατήρησης τους καθαρών. Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν με την χρήση προβολής παρουσίασης για το Δάσος του Φράξου Λεσινίου, ένα ζωντανό «Μνημείο Φύσης» το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προστασίας και είναι επισκέψιμο σε σχολικές μονάδες, επιστήμονες και τουρίστες της περιοχής. 

Την εβδομάδα που ακολούθησε της ενημέρωσης, οι μαθητές δημιούργησαν μηνύματα ευαισθητοποίησης και ακολούθησε η εγγραφή 13 εξ’ αυτών σε ξύλινες πινακίδες. Οι πινακίδες πρόκειται να τοποθετηθούν το προσεχές διάστημα, στην είσοδο του δάσους του Φράξου και κατά μήκος του μονοπατιού που υπάρχει σε αυτό.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla