Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Παγκόσμια Ημέρα Παρυδάτιων Πουλιών

 

Ο πληθυσμός των παρυδάτιων πουλιών έχει μειωθεί παγκοσμίως περίπου, κατά 50% και ο ρυθμός της απώλειας ενδιαιτήματός τους είναι ο χειρότερος από ποτέ. Η ύπαρξη υγιούς πληθυσμών παρυδάτιων πουλιών σημαίνει υγιείς υγρότοποι, κάτι από το οποίο εξαρτώνται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές

Ο Gyorgy Szimuly είναι ένας Ούγγρος επιστήμονας και ορνιθοπαρατηρητής, του οποίου η εμπειρία στη μελέτη των πουλιών έχει επικεντρωθεί στην παγκόσμια διατήρηση των παρυδάτιων πουλιών, την παρακολούθηση πουλιών, την αποκατάσταση υγροτοπικών ενδιαιτημάτων, την πληθυσμιακή οικολογία και μετανάστευση παρυδάτιων πουλιών.
Με την πεποίθηση ότι τα παρυδάτια πουλιά του πλανήτη αξίζουν μια ημέρα γιορτής, καθιέρωσε κάθε χρόνο στις 6 Σεπτεμβρίου να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παρυδάτιων Πουλιών.

Οι βασικοί στόχοι του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρυδάτιων Πουλιών είναι:
1. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη προστασίας των παρυδάτιων πουλιών και των οικοτόπων τους καθ 'όλη τη διάρκεια των κύκλων ζωής τους
2.  Η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συνέχισης της έρευνας, της παρακολούθησης και της διατήρησης τους·
3. Να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι με τα παρυδάτια πουλιά υγροτοπικών συστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει, να συζητήσει για τα παρυδάτια πουλιά και να προτείνει ιδέες στην Διοργανωτική Ομάδα. Περισσότερες πληροφορίες:

eMail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: World Shorebirds Day Page
Twitter: @WorldWaders
Google Discussion Group: https://groups.google.com/d/forum/worldshorebirdsday
Google Discussion Group eMail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla