Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), συνδιοργανώνουν μια δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο Κατοχής.
Με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της Μεσογειακής Οργάνωσης για τους Υγροτόπους (
MedWet) και συγκεκριμένα ένα παιχνίδι ρόλων για τη διαχείριση των υγροτόπων, οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Κατοχής θα μάθουν για τις αξίες και τις λειτουργίες των υγροτόπων, τις απειλές που αντιμετωπίζουν καθώς και την πολυπλοκότητα των περιβαλλοντικών προκλήσεων.
Η δράση θα εκτυλιχθεί σε τρεις ημέρες, αρχίζοντας με ενημερωτικές δραστηριότητες στο σχολείο, συνεχίζοντας με επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων και ολοκληρώνοντας, με το παιχνίδι ρόλων που έχει ως στόχο να διδάξει στους μαθητές την αξία του διαλόγου και της επιστήμης στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την παραχώρηση λεωφορείου για την μετακίνηση των μαθητών.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, η Γραμματεία της Σύμβασης Ραμσάρ διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για άτομα ηλικίας 18-25 ετών. To θέμα για το 2017 είναι η φωτογράφηση το τρόπου που ένας υγρότοπος ή τμήμα αυτού βοηθάει στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. Η φωτογραφία θα πρέπει να ανέβει στο δικτυακό τόπο της Γραμματείας της Σύμβασης Ραμσάρ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2015 http://www.worldwetlandsday.org/μεταξύ 2 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2017. Ο νικητής θα λάβει μια δωρεάν πτήση προς ένα υγρότοπο διεθνούς σημασίας (Ramsar) της επιλογής του οπουδήποτε στον κόσμο.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla