Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Διοργάνωση εκδήλωσης στο πλαίσιο της Τοπικής Σχολής Ιστορίας & Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας»

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου μαζί με την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνουν στο πλαίσιο της  Τοπικής Σχολής  Ιστορίας & Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» την Τετάρτη 17/2/2016 και ώρα 18:00-21:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο εκδήλωση με αντικείμενο το έργο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.
Στο τρίωρο σεμινάριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις με θέμα το ρόλο του ΦΔ.ΛΜ στην διοίκηση και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, κάτω ρου εκβολών Ευήνου & Αχελώου και νήσων Εχινάδων, το Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών της  Χώρας καθώς και το έργο του ΦΔ/ΛΜ στην πρόσφατα παρελθούσα προγραμματική περίοδο. Επίσης θα γίνει προβολή του 20λεπτου ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο και των δυο τηλεοπτικών σποτ ενώ στη συνέχεια θα αναλυθεί διεξοδικά η εμβληματική δράση του ΦΔ/ΛΜ για την προστασία της αποικίας των Αργυροπελεκάνων στην λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας.  Τέλος θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην προστατευόμενη περιοχή καθώς επίσης και τα σενάρια διοίκησης & διαχείρισης των περιοχών Naturaστην Αιτωλοακαρνανία.
Στο σεμινάριο θα διανεμηθούν περιοδικά του Φορέα Διαχείρισης καθώς και έντυπο υλικό σε σχέση με τα προστατευτέα αντικείμενα και τις οικοτουριστικές  δραστηριότητες στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου. Τις παρουσιάσεις θα κάνουν ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ. Σελιμάς Γιάννης, Περιβαλλοντολόγος , Μ.ScΟικονομική & Περιφερειακή Ανάπτυξη καθώς και ο Υπεύθυνος Τμήματος  Εποπτείας & Φύλαξης κ. Κασβίκης Γιάννης, Περιβαλλοντολόγος, Μ.ScΠεριβαλλοντικές Επιστήμες. 

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla