Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Ο Φορέας μαζί με τα παιδιά για το Μέλλον των Υγροτόπων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, η οποία γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1997, υπό το γενικό συντονισμό της Σύμβασης Ραμσάρ για τους Υγροτόπους. Φέτος, η Γραμματεία της Σύμβασης Ραμσάρ επέλεξε ως θέμα: «Υγρότοποι για το Μέλλον μας» με σκοπό να δώσει αφορμή να συζητηθούν τα οφέλη που προσφέρουν οι υγρότοποι στον πλανήτη γη και στον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν στις 02/02/2015 παρουσιάσεις από τον Φoρέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού.
Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των υγροτόπων, την συνθήκη Ramsar και για το πώς μπορούν οι ίδιοι να δραστηριοποιηθούν ως προς την προστασία των υγροτόπων αλλά και γενικότερα του περιβάλλοντος, τόσο στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων όσο και στην καθημερινή τους ζωή.
Στη συνέχεια έγινε προβολή video του Φ.Δ/Λ.Μ. ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και να κατανοήσουν την σπουδαιότητά του τόπου τους για τους ανθρώπους που κατοίκησαν, κατοικούν και θα κατοικήσουν στα πολύτιμα και πλούσια οικοσυστήματα , και επομένως την ανάγκη διατήρησης και προστασίας τους
Οι μαθητές, ενημερώθηκαν επίσης για την πρωτοβουλία του Φ.Δ./Λ.Μ, συλλογής έργων τους και ανάρτησής τους υπό μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού/τεύχους στο site του Φορέα ενώ έδωσαν υπόσχεση να επισκεφτούν περισσότερα μέρη του Εθνικού Πάρκου είτε μαζί με τους δασκάλους είτε με τους γονείς τους, καθώς οι εξορμήσεις στην φύση, αναδεικνύουν το μεγαλείο και την σπουδαιότητα της.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla