Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

O Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάζεται διεθνώς κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Οι υγρότοποι προσφέρουν σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες τόσο στον τόπο τον οποίο απαντώνται όσο και παγκοσμίως, ενώ στα πλαίσια της αειφόρου διαχείρισης, προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τις μελλοντικές γενιές. Για αυτό και στις 2 Φεβρουαρίου 1971 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας ( Σύμβαση Ραμσάρ) στο Ramsar του Ιράν.
Στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, ο Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων πραγματοποίησε και φέτος μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων επισκέφτηκαν την Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου το 4ο και το 17ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Γουριάς. Οι μικροί μας φίλοι μέσα από την παρακολούθηση παρουσιάσεων ενημερώθηκαν για τα είδη και την σημασία των υγροτόπων αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε για τη διάσωσή τους.

Την Τρίτη 04 Φεβρουαρίου οι μαθητές της πρώτης γυμνάσιου των εκπαιδευτηρίων Πάνου από τη Ναύπακτο επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. για να ενημερωθούν για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού όπου απαντάται ένα πλήθος υγροτοπικών συστημάτων ιδιαίτερης οικολογικής και αισθητικής σημασίας. Στην συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στην περιοχή βάλτος Ρεμπάκια Αγίου Νικολάου όπου ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με την ορνιθοπανίδα του υγρότοπου μέσω της παρατήρησης πουλιών με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση στελεχών του Φορέα.
Τέλος, την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου ο Συντονιστής του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. κ. Σελιμάς Ιωάννης παρευρέθηκε ως ομιλητής μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη στη Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας». Θέμα της ομιλίας τους ήταν τα «Τα υδατικά οικοσυστήματα των περιοχών Natura 2000 στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και η επίδραση της κλιματικής αλλαγής».

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla