Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών


Την Τέταρτη 9 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών EUROBIRDWATCH, στελέχη από το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου στο παιδικό εργαστήρι υποδέχθηκαν παιδιά μαζί με τους γονείς τους και διηγήθηκαν το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών. Η διοργάνωση έλαβε χώρα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.
Η εκδήλωση με θέμα <<Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών>> ξεκίνησε στις 18:00 και διήρκησε μέχρι τις 20:00. Αρχικά στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών ήταν η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική. Γι’ αυτό το λόγο έγινε μια σύντομη παρουσίαση που είχε ως σκοπό να δώσει ορισμένες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω.

Έπειτα τα παιδιά έφτιαξαν μάσκες και ζωγράφισαν με θέμα την ορνιθοπανίδα της περιοχής, κατασκεύασαν πάζλ με σχετικές εικόνες και τέλος με τη βοήθεια παιχνιδιών μπήκαν στο ρόλο των πουλιών ώστε να αντιληφθούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ζωή τους. Επιπλέον, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε ενημερωτικό υλικό αλλά και ορισμένες ευχάριστες δραστηριότητες για το σπίτι.Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους μικρούς φίλους αλλά και τους γονείς τους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου που μας υποδεχθήκαν με μεγάλη χαρά.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla