Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Επιμόρφωση στελεχών Φορέα Διαχείρισης - Θερινό Σχολείο

 Εικόνα2

 Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, με τρία στελέχη του, έλαβε μέρος στο επιμορφωτικό Θερινό Σχολείο που διοργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών με τίτλο «Διαχείριση και Παρακολούθηση Υγροτόπων» στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Prespa Waterbirds. Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιήθηκε στο Λαιμό Πρεσπών και διήρκησε από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου. Οι διαλέξεις ξεκινούσαν το πρωί, με τους εισηγητές του θερινού σχολείου να πραγματεύονται οικολογικά ζητήματα, μιλώντας για τις αξίες της Πρέσπας, της γεωλογίας-γεωμορφολογίας της περιοχής, το κλίμα, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Life Prespa Waterbirds.Εικόνα1

Στην πορεία του θερινού σχολείου, οι διαλέξεις είχαν θέμα την ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των υδάτων, την διαχείριση της παράκτιας βλάστησης αλλά και της ορνιθοπανίδας. Μετά από τις πολύ ενδιαφέρουσες και διδακτικές διαλέξεις, ακολουθούσε καθημερινά επίσκεψη στο πεδίο, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και στους τόπους ενδιαφέροντος, ενώ, δεν έλλειψε και η πρακτική άσκηση πάνω σε τεχνικές καταγραφής της βλάστησης και παρακολούθησης πτηνών.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την ΕΠΠ για την πολύ όμορφη και δημιουργική εβδομάδα αλλά και για τις γνώσεις που προσέφερε σε όλους!

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla