Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Ο επαναπατρισμός του γύπα «Αλέξη»

Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη στις 12-5-2019, μετά από δύο χρόνια ακριβώς, ο γύπας «Αλέξης» ο οποίος είχε απελευθερωθεί στις 8-5-2017 στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, μετά από περίθαλψη (λόγω ελαφράς δηλητηρίασης) στο κέντρο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.
Πριν από την απελευθέρωση του, ο «Αλέξης» είχε φιλοξενηθεί σε εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι σε συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και του εθελοντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κύριο Νίκο Νούλα. Εκεί, είχε τοποθετηθεί στο πουλί σήμανση και πομπός από τον Δασάρχη Μεσολογγίου κύριο Γιώργο Φούντα σε συνεργασία με ειδικούς στο θέμα Έλληνες ορνιθολόγους (κ. Ρ. Τσιακίρη και κ. Δ. Βασιλάκη).

Προς έκπληξη των επιστημόνων, οι οποίοι περίμεναν να παραμείνει στην Ελλάδα, ο «Αλέξης» ξεκίνησε ένα επικό ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων. Τους προηγούμενους δύο χειμώνες ο γύπας τους πέρασε στην Υεμένη τον πρώτο χρόνο και στην Σαουδική Αραβία τον δεύτερο, ενώ πέρυσι ξεκαλοκαίριασε στην Τουρκία. Φέτος ο Αλέξης κατάφερε, μετά από δύο προσπάθειες και πέρασε τα Δαρδανέλια, φτάνοντας τελικά μετά από ένα ταξίδι πολλών ημερών και χιλιάδων χιλιομέτρων, εκεί που απελευθερώθηκε.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον «Αλέξη» και ελπίζουμε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα τον έχουμε πάλι κοντά μας.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla