Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Προκρίθηκε η πρόθεση υποβολής για την Παραδοσιακή Αλιεία στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού στο δεύτερο στάδιο διαβούλευσης και επεξεργασίας ως Στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων κατέθεσε την πρόθεση υποβολής δελτίου-στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού μαζί με τους συνεργαζόμενους εταίρους δηλαδή το Μεσογειακό Ινστιτούτο για την Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τους επιστημονικούς συνεργάτες κ. Αθανάσιο-Φοίβο Μπέρδο και κ. Μαρί Σιαμπάνη στις αρχές Φεβρουαρίου. Από τις 34 δηλώσεις πρόθεσης υποβολής σε όλη τη χώρα προκρίθηκαν από την ΔΙΝΕΠΟΚ οι 29 μέσα στις οποίες κι αυτή για την Παραδοσιακή Αλιεία στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Η πρόκριση αυτή πιστοποιεί ότι η υποβολή μας συνάδει με το πνεύμα που διέπει τη Σύμβαση για την διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) και την εφαρμογή στη χώρα μας.
Η υποβολή αυτή εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων ήρθε μετά την διοργάνωση συνάντησης εργασίας το Νοέμβριο τόσο με στελέχη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς όσο και με τους συνεργαζόμενους εταίρους στο Μουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό, στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί πολίτες όσο και ψαράδες της λιμνοθάλασσας. Η Αιτωλοακαρνανία φαίνεται πως πρωταγωνιστεί στις κατάθεση υποβολών στο Εθνικό Ευρετήριο καθώς εκτός από την υποβολή του ΦΔ/ΛΜ-ΑΟ έχουν καταθέσει υποβολές και άλλοι τρείς οργανισμοί όπως πχ για το Πανηγύρι στην Αγια Αγάθη, για τα Χαλκούνια στο Αγρίνιο, για το Σταφνοκάρι στο Αιτωλικό, για το Αυγοτάραχο. Η κινητοποίηση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας σε σχέση με την διαφύλαξη και ανάδειξη της κληρονομίας μας χαροποιεί ιδιαίτερα και δείχνει την αναπτυξιακή κατεύθυνση του νομού Αιτωλοακαρνανίας προς την Βιωσιμότητα και την Αειφορία που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενεών.
Το περιβάλλον και ο πολιτισμός είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και η προστασία με την ανάδειξη τους συμβάλλουν στην διαμόρφωση τόσο της περιβαλλοντικής προστασίας όσο και της συλλογικής μνήμης.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla