Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Δελτία Τύπου 2015

Παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ & Τηλεοπτικών Σποτ Φ.Δ./Λ.Μ.

 Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου είναι στην ευχάριστη θέση να δημοσιοποιήσει και να σας παρουσιάσει το Ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο καθώς και τα δυο σποτ με θέμα α) λιμνοθάλασσα-πουλιά & β) περιβάλλον-παράδοση-πολιτισμός. Στόχος μας είναι η προώθηση της ταυτότητας της περιοχής μας και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σέβονται το περιβάλλον και δημιουργούν μια νέα ευημερία στους κατοίκους της περιοχής

Για το Ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο πατήστε

Για το τηλεοπτικό σποτ "Λιμνοθάλασσα - Πουλιά" πατήστε

Για το τηλεοπτικό σποτ "Περιβάλλον - Παράδοση - Πολιτισμός" πατήστε

Ευχές & Ημερολόγιο Φ.Δ./Λ.Μ. 2016

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και τα Στελέχη του Φ.Δ./Λ.Μ. σας εύχονται:


Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

 

 

και σας παρουσιάζουν το Ημερολόγιο του Φ.Δ./Λ.Μ. για το 2016

   

το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ

Εσπερίδα: «Παρουσίαση Ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Λευκώματος για τα Πουλιά»

Tην Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Π. Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στην οποία παρουσιάστηκαν το Ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, καθώς και το Λεύκωμα για τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου που δημιούργησε ο Φορέας.

Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Αντιδημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Μπουσμπουρέλη Δ., ο οποίος τόνισε το ενδιαφέρον του Δήμου για τέτοιου είδους δράσεις και έργα, την εσπερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Περγαντής Φώτης. Ο κ. Περγαντής αναφέρθηκε αρχικά στο έργο που τελέστηκε από τον Φορέα και τους αναδόχους για την δημιουργία του Ντοκιμαντέρ και του Λευκώματος για τα Πουλιά ενώ στην συνέχεια ανέπτυξε το θέμα: «Παρελθόν-Παρόν- Μέλλον για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία των πουλιών στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου τόσο για την φύση όσο και για τον άνθρωπο.

Ακολούθησε η προβολή του τηλεοπτικού σποτ  «Λιμνοθάλασσα – Πουλιά», το οποίο παρουσιάζει την ορνιθοπανίδα της λιμνοθάλασσας καθώς και του τηλεοπτικού σποτ «Περιβάλλον – Παράδοση - Πολιτισμός» ευρύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Έπειτα στο βήμα ανέβηκε ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ. Σελιμάς Γιάννης ο οποίος παρουσίασε το έργο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στην παρούσα προγραμματική περίοδο.

Ο κ. Κατσάρης Αναστάσιος προλόγισε εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας «Blacklight Κινηματογραφικές Παραγωγές ΕΠΕ», την παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Μετά το τέλος της προβολής του Ντοκιμαντέρ, ο λόγος δόθηκε στον κ. Νίκο Πέτρου ο οποίος παρουσίασε το «Λευκώμα των Πουλιών του Εθνικού Πάρκου», εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας «Photographs Studio E.E.- Σιγγιρίδου Σοφία & ΣΙΑ Ε.Ε.», προβάλλοντας ταυτόχρονα φωτογραφικό υλικό από το Λεύκωμα.

Ακολούθησε η επιβράβευση των πολιτών κ. Γατσώρη Π., κ. Παπαδάτου Ν., κ. Νούλα Ν., κ. Ρουσσόπουλου Γ. και κ. Καρπούζη Γ. από τον πρόεδρο του Φ.Δ./Λ.Μ., για την προσφορά τους στη φύση της περιοχής του Εθνικού Πάρκου. 

Η Εσπερίδα ολοκληρώθηκε με την διανομή του Λευκώματος των Πουλιών του Εθνικού Πάρκου, σε όσους πολίτες παρακολούθησαν την Εσπερίδα.

Στην εσπερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κατσούλης Παναγ., ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κασσαβέτης Γ, ο Πρόεδρος της Φωτο.Λε.Με κ. Τσαλαφούτας Ιωαν., Καθηγητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου, εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου καθώς και ορνιθοπαρατηρητές, ξεναγοί, επιχειρηματίες, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί του τόπου.

Η Εσπερίδα διοργανώθηκε και στα πλαίσια στήριξης της υποψηφιότητας της Ι.Π. Μεσολογγίου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

 

Κυκλοφορία & Διάθεση Λεύκωματος για τα Πουλιά του Εθνικού Πάρκου

 

Κυκλοφόρησε το "Λεύκωμα για τα Πουλιά του Εθνικού Πάρκου  Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού, Κάτω Ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Εύηνου και Νήσων Εχινάδων" από την Ανάδοχο Εταιρεία: "Photographs Studio E.E. - Σιγγιρίδου Σοφία & ΣΙΑ Ε.Ε".


Το Λεύκωμα διατίθεται, για όποιον ενδιαφερόμενο, δωρεάν στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla