Θερινό Σχολείο Κυθήρων 2018 και Απολογισμός ΕΚεΠΕΚ για το έτος 2017

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης διοργανώνει το 14ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων: «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Καταστροφές Φύση, Άνθρωπος: Από τη διαχείριση στην πρόληψη» με την Υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείο Ενημέρωσης για την Ελλάδα και την Συνδιοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.
Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πελαγία, στα Κύθηρα από τις 9 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 με στόχο την κατάρτιση νέων επιστημόνων στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής προστασίας, με έμφαση τη διαχείριση και πρόληψη των καταστροφών που προκαλούνται τόσο από φυσικά φαινόμενα όσο και από την ανθρώπινη παρέμβαση.
Απευθύνεται σε κατόχους διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, απόφοιτους και τελειόφοιτους ελληνικών και αλλοδαπών ιδρυμάτων, αλλά και σε εργαζόμενους/εθελοντές σε φορείς πολιτικής προστασίας και αρμόδιες υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΕΚεΠΕΚ: http://ekepek.gr/index.php/el/news/8-news/337-kithira-2018, το Facebook Event ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο http://ekepek.gr/index.php/el/news/8-news/239-annual-report-2017 μπορείτε να δείτε τον Απολογισμό των δράσεων του ΕΚεΠΕΚ κατά το έτος 2017

Ως ένα έτος ορόσημο για το ΕΚεΠΕΚ, δε θα μπορούσε παρά να εορταστεί μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, εκδόσεων και διακρίσεων, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Από το σύνολο αυτό ξεχωρίζουν η επετειακή εκδήλωση των 15 ετών λειτουργίας του Κέντρου του ΕΚεΠΕΚ, η έκδοση του βιβλίου «Περιβάλλον. Διεθνής Προστασία. Πολιτική – Δίκαιο – Θεσμοί», η πλέον επιτυχημένη εκδοχή του Θερινού Σχολείου των Κυθήρων με θέμα «Νησιωτικότητα, Περιβάλλον και Ανάπτυξη: Θαλάσσιες Μεταφορές και Ενέργεια», αλλά και οι ακαδημαϊκές διακρίσεις των Διδακτόρων του ΕΚεΠΕΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΚεΠΕΚ θα βρείτε διαθέσιμες στις εξής διευθύνσεις:

EKεΠΕΚ: http://ekepek.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/ekepek%20/

Instagram: https://www.instagram.com/ekepek_panteion/