Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2018

Στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τη Χελώνα, στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο του Πεντάλοφου.
Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για την θαλάσσια χελώνα Καρέτα-καρέτα, ένα απειλούμενο ζώο το οποίο φωλεοποιεί στο Εθνικό Πάρκο στις θέσεις:

  1. Δυτικός Λούρος
  2. Μπούκα Αχελώου
  3. Ιβάρι Θολής
  4. Προκοπάνιστος
  5. Παλαιοπόταμος– Γουρνοπούλες
  6.  Παλαιοπόταμος – Σκρόφα
  7. Σκρόφα- Σκροφοπούλα
  8. Λούρος

Στην συνέχεια, αφού παρακολούθησαν δύο βίντεο (ένα ντοκιμαντέρ του Φ.Δ./Λ.Μ. και και ένα εκπαιδευτικό κινούμενο σχέδιο της Medasset (Mεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών)), οι μαθητές ζωγράφισαν, απάντησαν σε ερωτήσεις, άκουσαν παιδική ιστορία, τραγούδησαν, έφτιαξαν παζλ και έπαιξαν ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με θέμα πάντα την θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα και την σημασία προστασίας αυτής.


Μέσα από αυτή την ευχάριστη ενημέρωση ευαισθητοποίησης και τη δημιουργική απασχόληση τους, οι μικροί μας φίλοι έδειξαν  περίσσιο ενδιαφέρον στο να υιοθετήσουν μια φιλικότερη συμπεριφορά προς τις θαλάσσιες χελώνες και τις φωλιές τους κατά την διάρκεια των φετινών τους διακοπών.