Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Απελευθέρωση πτηνών με τη συμμετοχή των Ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου

  Το Σάββατο 04 Ιουλίου 2015, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων ΕΚΠΑΖ Αίγινας, πραγματοποίησε απελευθέρωση ενός Όρνιου και δύο Γερακίνων, με την συμμετοχή των Ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου και την επίβλεψη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Η απελευθέρωση έλαβε χώρα στην περιοχή Ρέτσινα, στο χώρο αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Όπως ανέφερε η εθελόντρια του ΕΚΠΑΖ, κα Δέσποινα Χατζηνικολάου, το όρνιο είναι νεαρό θηλυκό, περίπου ενός έτους, δακτυλιωμένο στην Κροατία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένεται στην περιοχή μας και η απελευθέρωση ενός νεαρού αρσενικού όρνιου, επίσης από την Κροατία, το οποίο βρέθηκε στην Αρκαδία τον περασμένο χειμώνα. Το όρνιο αναμένουμε να επιστρέψει στην γενέθλια χώρα του την Κροατία, εφόσον και καταφέρει να ξεπεράσει τους όποιους κινδύνους συναντήσει στο ταξίδι του.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι για το επόμενο Σαββατοκύριακο σχεδιάζεται από το ΕΚΠΑΖ η απελευθέρωση 9 γυπών στην Κρήτη.


Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως σήμερα, τα στελέχη του Τμήματος Επόπτευσης, Φύλαξης και Εφαρμογών Διαχείρισης, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, έχουν περισυλλέξει στον χώρο του εθνικού Πάρκου 19 ζώα, τραυματισμένα ή νεκρά. Πρόκειται για 2 φοινικόπτερα, 8 χελώνες Caretta-Caretta, 4 κορμοράνους, 1 ασβό, 3 πελεκάνους και 1 βαρβάρα. Τα ζώα εστάλησαν από τον Φορέα στο ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων) ή στην ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής), για περίθαλψη ή για εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου τους.
Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους του Εθνικού Πάρκου, να μας καλούν σε περίπτωση που συναντήσουν κάποιο τραυματισμένο ή νεκρό άγριο ζώο ή πτηνό, στο τηλέφωνο του Φορέα: 2632055094 και ευελπιστούμε στην μελλοντική μείωση του αριθμού αυτών.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla