Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Οι προστατευόμενες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας στο επίκεντρο των μηχανικών

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο που αφορά άμεσα όλους του Μηχανικούς. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «το νομοθετικό πλαίσιο και ο ρόλος του μηχανικού στις προστατευόμενες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νομοθετικό καθεστώς του Εθνικού Πάρκου της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, το έργο και οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, το έργο και οι δραστηριότητες στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων του Αμβρακικού και οι ιδιαιτερότητες των προστατευόμενων περιοχών, όπως και η φιλοσοφία της προσέγγισης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Οι παρουσιάσεις έγιναν από ειδικευμένους επιστήμονες των δύο φορέων, του φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων του Αμβρακικού.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας τόνισε: «η εκδήλωση αυτή είναι ενδιαφέρουσα και αφορά στο νομοθετικό πλαίσιο και το ρόλο του μηχανικού στις προστατευόμενες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Όπως γνωρίζουμε, περιβάλλον και ανάπτυξη είναι έννοιες που δεν λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά είναι σε συνεχή αλληλεπίδραση. Πρέπει λοιπόν οι μηχανικοί να προστατεύουμε το περιβάλλον και να διασφαλίζουμε την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτός είναι ο σκοπός της εκδήλωσης με τους φορείς της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και του Αμβρακικού Κόλπου».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις του Φ.Δ./Λ.Μ
Νομικό καθεστώς του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου εδώ
Το έργο και οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου εδώ

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla