Ο νεαρός «Αλέξης» άφησε το Μεσολόγγι και μεταναστεύει προς την Αφρική…

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου αναφέρει ότι πέρασαν δύο μήνες από την τελευταία απελευθέρωση του νεαρού όρνιου (Gyps fulvus) στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, το οποίο δακτυλιώθηκε και τοποθετήθηκε ειδικός πομπός (προσφορά της Βουλγαρικής ΜΚΟ Fund for Wild Fauna and Flora (FWFF)) ώστε να παρακολουθείται δορυφορικά η κίνηση της πορείας του στον παρόντα χρόνο στα πλαίσια του προγράμματος προστασίας και επανεισαγωγής του Όρνιου στη Βουλγαρία.

Ο «Αλέξης», όνομα που του δόθηκε προς τιμήν του κυρίου Αλέξη που τον βρήκε, μετά την περίθαλψή του από τον κ. Νούλα (εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας) και με την αρωγή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου αφού διέσχισε για κάποιες ημέρες την περιοχή του Αρακύνθου, πέταξε μέχρι το Παναιτωλικό και τον Τυμφρηστό (Καρπενήσι) και μετά πήγε για αρκετές ημέρες στα Άγραφα. Από εκεί πέταξε σε μια ημέρα μέχρι τα Πιέρια. Κατόπιν, σε δύο ημέρες πήγε στην ταΐστρα της Δαδιάς. Έμεινε εκεί κάποιες ημέρες και μετά άρχισε το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης. Σε δύο ημέρες διέσχισε από Βορρά προς Νότο την Τουρκία και μετά άφησε  πίσω του την Συρία και το Ιράκ ώστε να σταθμεύει σήμερα στην χώρα της Ιορδανίας. 

Εκτιμάται ότι το ταξίδι του θα τελειώσει κάπου εκεί κοντά στις περιοχές του Σουδάν ή της Αιθιοπίας διαβαίνοντας το Ισραήλ προκειμένου να περάσει ήπια τον χειμώνα και να έχει την ανάλογη επάρκεια τροφής.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στον «Αλέξη» και ελπίζουμε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα τον έχουμε πάλι κοντά μας.