Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας- συντονιστή στην Ελλάδα των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών EUROBIRDWATCH 2017,  ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και η Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» συνδιοργάνωσαν μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών σχολικών μονάδων του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου.

Την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Αιτωλικό και την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου οι μαθητές των τάξεων 5ης και 6ης του 3ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, ενημερώθηκαν για τα μεταναστευτικά πουλιά με ταυτόχρονη προβολή σχετικής παρουσίασης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και παρακολούθησαν βίντεο του Φ.Δ./Λ.Μ. με τίτλο «Χαρακτηριστικά παρυδάτια μεταναστευτικά πουλιά που απαντώνται στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου – Αιτωλικού». Στην συνέχεια οι μαθητές μέσα από το παιχνίδι έμαθαν πώς να αναγνωρίζουν ορισμένα πουλιά αναλόγως των φυσικών τους χαρακτηριστικών, ενώ τέλος ακολούθησε ορνιθοπαρατήρηση στην περιοχή Ρεμπάκια - Βάλτος Αγίου Νικολάου και στο παρατηρητήριο του Φ.Δ./Λ.Μ. στην λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας αντίστοιχα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των πουλιών, ευαισθητοποιήθηκαν  για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά τις μεταναστευτικές τους διαδρομές και κατανόησαν το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν τόσο αυτά όσο και οι περιοχές όπου σταματούν κυρίως για τροφή και ξεκούραση αλλά και πιθανή αναπαραγωγή και φώλιασμα. Το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου -Αιτωλικού αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι ο γενικός σκοπός της φετινής Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών μεταδόθηκε και την φετινή χρονιά, επιτυχώς στους μελλοντικούς πολίτες του τόπου.

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla