Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημέρα γιορτής των πουλιών

enaΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα στην περιοχή της Κλείσοβας η ημέρα γιορτής των πουλιών, με θέμα «τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους». Αρχικώς η εκδήλωση ξεκίνησε με μία εισαγωγή από τον Πρόεδρο του Φ.Δ/Λ.Μ κ. Φώτη Περγαντή για τις αξίες των πουλιών και για το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν τα ενδιαιτήματά τους και ιδιαίτερα τα υγροτοπικά. Εν συνεχεία η κ. Γιαννακογιώργου (Υπεύθυνη ΚΠΕ Μεσολογγίου), ανέπτυξε την θαυμαστή λειτουργία της μετανάστευσης των πουλιών και την σχετική αξία της περιοχής μας για μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών πουλιών.

Ειδικότερα η ανταπόκριση των μαθητών να γνωρίσουν μέσα από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια την σπάνια ορνιθοπανίδα της περιοχής, ήταν άκρως συγκινητική. Αισθητή χαρά δημιούργησε και η απελευθέρωση κάποιων ειδών τα οποία και εστάλησαν μετά την αποκατάστασή τους από τον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριων ζώων (ANIMA).
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε, ότι αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης, ο Φ.Δ/Λ.Μ σε συνεργασία με εθελοντές της περιοχής προχώρησαν σε επιχείρηση διάσωσης ενός αετού όπως επίσης στη συλλογή μιας νεκρής βίδρας, τα οποία και θα αποσταλούν στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριων ζώων (ANIMA) & στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης αντίστοιχα.

triadyo

 

 

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη του Φ.Δ/Λ.Μ (κ. Κασβίκης & κ. Παλαιός) και ο εθελοντής του Φορέα κ. Νούλας. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Μεσολογγίου για την άψογη συνεργασία του και την άριστη μεταφορά των μαθητών όπως επίσης και τους σχετικούς καθηγητές των σχολείων. Ραντεβού του χρόνου ξανά!!!

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla