Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Μεσοχειμωνιάτικες Kαταμετρήσεις - Ιανουάριος 2016

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 17/01/2016, πέντε ομάδες εθελοντών και έμπειρων ελλήνων ορνιθολόγων, πραγματοποίησαν τις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδροβίων και παρυδάτιων πουλιών (μαζί με τα είδη των αρπακτικών), στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού με σκοπό την συνολική καταγραφή όλων των ειδών και πληθυσμών τους. Ανάλογα, χιλιάδες άτομα ορνιθολόγων και παρατηρητών ειδών ορνιθοπανίδας κατέγραψαν αυτά τα είδη, στις ίδιες ημερομηνίες, στους  υγρότοπους ολόκληρης της Ευρώπης!!

Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτή την ενέργεια, η οποία επαναλαμβάνεται στα μέσα Ιανουαρίου κάθε χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες, συγκεντρώνονται σε βάση δεδομένων του Slimbridge στην Αγγλία, έχουν υψηλό βαθμό ακρίβειας και αξιοπιστίας, και χρησιμοποιούνται από τις επίσημες κρατικές και ευρωπαϊκές αρχές για το σχεδιασμό μέτρων και προγραμμάτων διατήρησης των ειδών που παρουσιάζουν μειωτικές τάσεις. Την ευθύνη αυτού του προγράμματος για την Ελλάδα έχει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.

Το συντονισμό των εργασιών καταμέτρησης για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, έχει από το 1982 ο κ. Φώτης Περγαντής (Βιολόγος M.Sc. - Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου). Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου συμμετείχε και φέτος ενεργά στις καταγραφές με τα αρμόδια στελέχη του κ.κ.Ιωάννη Κασβίκη, Νικόλαο Παλαιό, Κυριακή Κουτσογιάννη και Μαλβίνα Καρανίκα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των καταμετρήσεων για το 2017, απολαμβάνοντας μία αξέχαστη εμπειρία, μπορούν να αποταθούν στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (υπ’ όψη κ. Κασβίκη) στο τηλ. επικοινωνίας: 2632055094 ή μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla