Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας

   Ο ΟΗΕ ανακήρυξε το 1993 την 22 Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα για τη Βιοποικιλότητας με σκοπό να αυξήσει την κατανόηση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στο θέμα αυτό.

   Ο όρος Βιοποικιλότητα αναφέρεται σε όλες της μορφές της ζωής, τα επίπεδα και τους συνδυασμούς τους. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών και των οικολογικών συμπλεγμάτων που σχηματίζουν είναι ένας ανεκτίμητης αξίας φυσικός πόρος που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την βιώσιμη ανάπτυξη των ανθρώπινων πολιτισμών καθώς εμπλέκεται στην παραγωγή τροφίμων, στην ποιότητα του νερού και στη διαθεσιμότητά του, στις παραδοσιακές γνώσεις, στην οικονομία, στην κλιματική αλλαγή, και κυρίως στην παγκόσμια οικολογική ισορροπία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το βασικό μέσο προστασίας της βιοποικιλότητας είναι το δίκτυο προστατευμένων περιοχών Νatura 2000 καθώς αποσκοπεί στο να εξασφαλισθεί η επιβίωση των πιο πολύτιμων ειδών και ενδιαιτημάτων της Ευρώπης.

   Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας για το 2015 είναι «Βιοποικιλότητα για την Αειφόρο Ανάπτυξη», δίνοντας σημασία στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δημιουργία ενός Συνόλου Βιώσιμων Αναπτυξιακών Στόχων ως μέρος της Αναπτυξιακής Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2015-2030. Η «μοίρα» της ανθρωπότητας» σύμφωνα με τους Διεθνείς Οργανισμούς είναι άρρηκτα δεμένη με τη βιολογική ποικιλία, καθώς αυτή είναι ουσιαστικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων παγκοσμίως.

   Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, στα πλαίσια του εορτασμού της ως Διεθνούς Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα για το 2015, δημιούργησε μία αφίσα με ζωγραφιές που του έστειλαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού (βλέπε παρακάτω). Τους ευχαριστεί θερμά καθώς σε αυτή μπορεί να διακρίνει κανείς την ευαισθητοποίηση των μικρών του φίλων. Όποιος επιθυμεί μπορεί ελεύθερα να τυπώσει την αφίσα και να την έχει στο χώρο του.

 

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla