Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Μετεωρολογικός σταθμός

Εύρεση του μύκητα Batrachochytrium dentrobatidis στην Ελλάδα

 

  Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου ενημερώνει τους κατοίκους της προστατευόμενης περιοχής για πιθανή επικείμενη παρουσία του εξαιρετικά επικίνδυνου για τα αμφίβια μύκητα Batrachochytrium dendrobatidis.

  Ο μύκητας αυτός, ο οποίος έχει ήδη εντοπιστεί σε πληθυσμούς βατράχων στη Θράκη (Βιστωνίδα) και τη δυτική Πελοπόννησο (Στροφυλιά), αποτελεί σημαντικότατη απειλή για όλα τα είδη των ελληνικών αμφιβίων καθώς έχει υψηλή μεταδοτικότητα, παγκόσμια εξάπλωση και εγνωσμένη θανατηφόρο δράση. Επειδή δεν υπάρχουν ακόμη μέτρα για τη σωτηρία των ήδη προσβεβλημένων πληθυσμών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του μύκητα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσής του.
  Παρακαλούνται οι κάτοικοι της προστατευόμενης περιοχής της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί, όταν επισκέπτονται υγροτοπικές περιοχές (λίμνες, ποτάμια, ρυάκια, πηγές, ρέματα και γενικότερα σε γλυκά/ υφάλμυρα νερά). Επιπλέον πρέπει να αποφευχθεί κάθε αναίτιος/άσκοπος χειρισμός, σύλληψη ή μεταφορά ζωντανών αμφίβιων αλλά και επαφή με νεκρά αμφίβια.
  Σε περίπτωση εντοπισμού νεκρών ατόμων βατράχων παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα τον Φορέα Διαχείρισης στο τηλέφωνο 2632055094.
Για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους αντιμετώπισης σε περίπτωση συμβάντος στην περιοχή συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=800902449983796&id=143950259012355&substory_index=0

Πύλη Ανοικτών Δεδομένων

Δεδομένα Πολυπαραμετρικών

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla