Φορέας Διαχείρισης

Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων

Get Adobe Flash player

Περιβαλλοντική Ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λεσινίου με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

 

 

 

 

 

 

  

 

 

   Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου. Είναι μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση.

   Στη χώρα μας ωοτοκεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός θαλάσσιων χελώνων «Caretta-Caretta» της Μεσογείου. Η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας αυτής στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια καθώς ιδιαίτερα οι Θαλάσσιες Χελώνες απειλούνται με εξαφάνιση και για αυτό περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδος.

   Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χελώνας ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο Λεσινίου για να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για την σημασία του είδους στην περιοχή καθώς ο θαλάσσιος χώρος της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί σημαντικό οικότοπο για την Caretta- Caretta,  τις απειλές που υπάρχουν τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης συμβάντων και περίθαλψης τραυματισμένων χελώνων.

   Η επίσκεψη περιλάμβανε επίσης την προβολή 2 βίντεο. Το πρώτο ήταν ένα απόσπασμα από το βίντεο του προγράμματος Pro.Act.Natura 2000 «Δράσεις προστασίας για διασυνοριακή και κοινή διαχείριση των θαλάσσιων τόπων κοινοτικού ενδιαφέροντος (Natura 2000)». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας –Ιταλίας, στο οποίο ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου συμμετείχε μαζί με ακόμα πέντε εταίρους. Το δεύτερο βίντεο του Αρχέλων πρόβαλλε απόσπασμα από την εθελοντική δράση προστασίας της θαλάσσιας χελώνας

    Η επίσκεψη ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με την διανομή ειδικού φυλλαδίου του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας για ενημέρωσης για την  θαλάσσια χελώνα. 

             

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου υπάγεται σε 

   Άδεια Χρήσης Creative Commons Attribution 3.0.

                 Υλοποίηση & συντήρηση απο το Φορέα Διαχείριση 

                         με χρήση Ανοικτού Λογισμικού Joomla